Kan lågproduktiv mark bli mer lönsam?

"Kan lågproduktiv mark bli mer lönsam?”

Just nu pågår en omfattande elektrifiering av samhället och bedömningen är att Sverige kommer att behöva dubbelt så mycket el 2045 jämfört med idag. Intresset för att utveckla nya anläggningar som producerar förnybar energi, till exempel markbaserade solparker, är därmed mycket stort.

Om du har tillgång till mark som lämpar sig för produktion av förnybar energi, kan vi vara intresserade av att arrendera den. Du skulle då vara med och bidra till den gröna omställningen och samtidigt få möjlighet att öka lönsamheten på din lågproduktiva mark. 

Under presentationen kommer vi att berätta mer om vad vi tycker utgör ett bra solprojekt och vilken typ av mark som är lämplig. Traditionellt har vi främst letat efter platt, före detta jordbruksmark eller åkermark som inte är särskilt lönsam att odla på, men idag går det att bygga solkraft också på annan sorts mark. Exempel på detta är aktiva eller avslutade torvtäkter, produktionsskog, täkter och tippar, samt mark i stenig och kuperad terräng.

Presentatör: Daniel Johansson, Ansvarig för solparker på BayWa r.e. Nordic

NÄR: Fredag 16 augusti 2024 kl. 14:30 - 15:15

VAR: Ljusdal, Mittia: Gård & Skog. Konferenslokalen i Ljusdals Folkpark. (Konf 1 - se mässkarta i mässtidningen eller på www.mittia.com/parkochgata)

Anmäl dig till denna mässaktivitet: